Rebelse vrouwen

Netflix vertelt halve verhaal over de 'Match girls Strike" en geeft heldin geen credits!
Netflix misbruik het verhaal van Sarah Chapman en de 'Match girls strike' voor goedkoop entertainment en doet daarmee de pionier van gendergelijkheid op de werkvloer te kort. Maak kennis met Sarah Chapman.
Zou jij je minderjarige dochter verkopen om je gezin te onderhouden?
Je dochter verkopen om in je levensonderhoud te voorzien, is voor veel mensen in Malawi een reële keuze. Theresa Kachindamoto strijd tegen deze vorm van mensenhandel met de kracht van educatie. Lees hier haar hele verhaal.

Hoop is de laatste die sterft, samen met de kraanvogels van Sadako Sasaki
Op 25 oktober 1955 overlijdt Sadako Sasaki aan de gevolgen van zwarte regen na de atoombom op Hiroshima. Nu, in 2022 staan we wéér op het punt dat de leiders van de wereld onmenselijke middelen inzetten om hun zin te krijgen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat de legende van de kraanvogel ons gaat helpen om Sadako’s wens te laten uitkomen. Lees hier haar hele verhaal!
De les van Mata Hari aan vrouwen die te maken krijgen met seksueel geweld.
In 1876 wordt in Leeuwarden Margaretha Geertruida Zelle geboren. Zij groeit uit tot de meest bekende en besproken Nederlandse vrouw ooit. Ze werd ter dood veroordeeld wegens spionage. Maar tot op de dag van vandaag is niet bewezen, dat deze femme fatale mannen betoverde om geheimen prijs te geven. Zij stierf onschuldig en haar naam werd misbruikt om vrouwen een les te leren en mannen te waarschuwen voor losgeslagen vrouwen. Hoe is dat mogelijk? Dit is wat je nog niet wist over Mata Hari.

Zij viel over het randje van de wereld, dit is wat jij van haar kan leren.
Rond 980 wordt er een meisje geboren in IJsland. Zij is 18 jaar oud als ze de Atlantische oceaan over vaart. Zo jong was zij al in staat om haar angsten om te zetten in kansen. Toch denken wij dat de nieuwe wereld is gesticht door Christopher Columbus. Maar zij was het -die 500 jaar voor de ontdekking van de nieuwe wereld- de eerste Europeaan in Noord-Amerika baart. Ik stel je graag voor aan deze onverschrokken ver reizende wereldontdekker. Dit is het verhaal van Gudrid Thorbjarnardóttir.
Zij weigerde op te geven, zijn jouw waarden ook een oorlog waard?
Op 19 november 1828 wordt er in India een rebels meisje geboren. Als zij pas vier jaar is overlijdt haar moeder. Ze groeit op bij haar vader aan het hof van peshwa Baji Rao II. Of het de afwezigheid is van haar moeder of de vrijheid die ze krijgt van haar vader, zullen we nooit weten. Wel is duidelijk dat deze vrouw een enorme kracht ontwikkelt. Ze sterft tijdens de strijd om onafhankelijkheid en leeft nog steeds door als een legende. Het is tijd dat ook jij kennis maakt met Rani Lakshmibai.

Het geheim van de courtisane dat iedere vrouw zou moeten kennen!
Op 2 juli 1869 werd er in Frankrijk een rebels meisje geboren in een vooraanstaande militaire familie. Ze had alle kaarten om een comfortabel leven te leiden. Maar koos voor een leven dat haar gehaat en geliefd maakte. Zij werd de best betaalde vrouw van Frankrijk in haar tijd. Haar levensloop zou vrouwen in de 21ste eeuw moeten inspireren. We kunnen heel veel van haar leren. Maar de meeste van ons kennen haar niet. Tot nu. Ik stel je graag voor aan Liane de Pougy.