Marloes Jacobs
Eerlijk | aardig | eigenwijs | moeder | schrijver | docent | coach

Dit zijn woorden die mij goed beschrijven. Ik vind het belangrijk dat mensen goed naar elkaar luisteren, maar ik ben me ervan bewust dat de afzender ook cruciaal is. Het is niet makkelijk om goed op papier te krijgen wat je echt wilt zeggen. Soms omdat je de juiste woorden niet kunt vinden, soms omdat je zelf niet precies weet wat je zeggen wilt. 

 

Van talent naar vaardigheid

Als klein meisje vertelde iedereen op het schoolplein mij geheimen. Ik wist mensen makkelijk te ontroeren en zag altijd meer dan anderen. Een groot empatisch vermogen dat ik met mentoren, scholing en coaching heb ontwikkeld tot een vaardigheid om mensen te helpen. Gecombineerd met mijn liefde voor sprookjes, legenden, verhalen en geschiedenis en mijn ervaring als marketeer is Madame Basile ontstaan. 

Hoe ik je kan helpen


Ideeën 

Heb je goed idee hebt, maar het lukt je niet om het op papier te krijgen. Of heb je juist een gebrek aan ideeën? Dan help ik je om je inspiratie aan te wakkeren, en dingen op een andere manier te bekijken zodat je snel weer lekker schrijven kunt.

Creëren

Wil je blogs schrijven, je website up-to-date maken of een informatief boek schrijven maar schiet het er altijd bij in? Bij mij krijg je tijd en creatieve ruimte om wel aan de slag te gaan. En ik help je om aan de gang te blijven tot het af is.

Advies

Het vertellen van verhalen lijkt makkelijk, we doen het allemaal de hele dag. Maar een verhaal vertellen op een manier dat het blijft hangen is niet makkelijk. Ik help je om je verhaal te vertellen op een manier die impact maakt.


Tijdens een keukentafelsessie kan ik je precies helpen, daar waar je hulp nodig hebt bij het schrijven of ontwikkelen van o.a.;  blogs, websites. artikelen, advertenties, social posts, nieuwsbrieven, folders, whitepapers of boeken. Deze sessies vinden plaats met maximaal drie deelnemers, op een gezellige, rustige plek. Zodat je daadwerkelijk meters kan maken bij het schrijven. 

Klappen krijgen is niet erg, blijven liggen wel

'Een dromer die gelooft in sprookjes.' Zo werd ik omschreven bij mijn diploma-uitreiking. Lang heb ik dit gezien als iets om tegen te vechten. Om anderen te laten zien dat deze omschrijving niet klopte. Maar als ik diep in mijn hart kijk, ben ik een dromer en ik geloof niet alleen in sprookjes. Ik heb ervaren dat ze kunnen uitkomen. De weg naar vandaag was niet makkelijk en ging zeker niet over rozen. Ziekte, verdriet, verraad en verlies. Alles is voorbij gekomen. Soms verloor ik hoop, maar ik vond altijd de kracht om weer op te staan. 

 Het is voor mij heel belangrijk om te leren op een manier die bij me past en relevant is voor het doel dat ik wil behalen. Ik heb me technieken uit storytelling, meditatie, yoga, NLP, marketing en theaterkunst eigen gemaakt. Me verdiept in vrouwen, geschiedenis, succes, bedrijfsvoering, occultisme, manifestatie en de werking van ons brein. Ik heb ontdekt wat werkt en wat niet. En ik ben bereid om alles wat je nodig hebt met je te delen, zodat jij de stukken kunt schrijven die je wilt of nodig hebt.  

Ik kan je docent, coach, mentor of klankbord zijn, als je bereid bent om te leren en te delen. Niet met een vast omrande methode, maar door gebruik te maken van de technieken die jij kunt gebruiken om te groeien als schrijver of ondernemer.

Samen een keer sparren? Neem contact met me op!

Hoe we van je dagelijkse praktijk marketing maken

Als klein meisje begreep ik helemaal niks van de wereld om me heen en creëerde ik mijn eigen sprookjeswereld in mijn hoofd. Ik observeerde de mensen om me heen en luisterde naar hun gesprekken. Ik voegde in mijn hoofd muziek toe aan gebeurtenissen en bekeek alles met enorme nieuwsgierigheid. Op deze manier heb ik mezelf geleerd om van hele gewone gebeurtenissen prachtige verhalen te maken. Dat doe ik nog steeds en ik leer ondernemers hoe zij gebeurtenissen uit hun praktijk kunnen omzetten in verhalen die ze kunnen gebruiken in hun marketing. 

 

Ik hou van ondernemers

Ik geniet van het observeren van mensen en dompel me graag even onder in hun leven en verhalen. Ik hou van mensen die ergens voor staan, die iets belangrijk vinden. Vaak zit daar een goed verhaal achter. Mensen doen dingen niet zomaar. Dat geldt ook voor ondernemers. Ondernemen is tegen de wind in roeien, dat doe je alleen als je echt gelooft in wat je doet. Ik wil je graag helpen om jouw ideeën, meningen en overtuigingen op te schijven, zodat je bedrijf kan groeien en je jouw doelgroep echt aanspreekt. 


Adriana Basile

Mijn bedrijf is vernoemd naar deze bijzondere vrouw. Een zangeres die gedichten wist om te zetten tot kunst. Ze kon betoveren met haar stem én was de uitgever van het allereerste sprookjesboek ooit. Deze sprookjes waren geschreven door haar broer, hofnar van de familie Medici in Italië. Zij gaf de spookjes na zijn dood uit, omdat ze niet wilde dat ze vergeten zouden worden. De sprookjes die wij nu kennen van Andersen, Grimm en Perrault zijn gebaseerd op dit boek. De liefde voor geschiedenis, kunst en het verhaal delen we. Ik hoop jou nu - eeuwen later-  een klein beetje van haar magie door te geven. Ik help je graag om jouw verhalen te vertellen, zodat jouw visie en ideeën blijven bestaan.