Zing je eigen lied, zelfs als niemand meezingt

Ode aan een sterke vrouw, deel 2

Er stond een donker groene MINI op de parkeerplaats met een geweldige regenboogsticker op het dak. Ik zag het meteen, deze regenboog is een hele dikke middelvinger naar iedereen die iets van haar vindt. Zij is trots op wie ze is en ze heeft groot gelijk. Ze is fantastisch!

Samen met haar moeder stond ze wat onwennig naast haar grote groene liefde. Trots en rechtop. Haar paarse halloweenlegging glinsterde in de zon en haar rode rokje wapperde zacht in de wind. Ze was er voor het eerst bij, maar wat genoot ze ervan. Ik zag haar stralen. Blij met haar nieuwe interieurtje. De hele MINI Cooperclub mocht het zien. Maar ze was niet de enige die straalde, ook haar moeder was trots. Trots op de mooie vrouw die haar zoon is geworden. 

 


De eenzaamste soort eenzaam

Deze twee vrouwen, ik heb ze kort ontmoet, maar  ze hebben beide een plekje in mijn hart veroverd. Zij omdat ze gewoon durft te zijn wie ze is. Dat moet moeilijk zijn geweest. Durven uitkomen voor het feit dat je van binnen echt een meisje bent, ook al zie je eruit als een jongen. Misschien heeft ze gevochten tegen het gevoel, geprobeerd te zijn wie ze hoorde te zijn. Ongelukkig geweest in haar jongenslijf. Stiekem jurken van haar moeder en zus gepast. Make-up uitgeprobeerd, meisjes dingen gedaan. Alleen, ongemakkelijk en dromend. Gedroomd dat ze kon zijn wie ze was, diep vanbinnen. Gedroomd dat mensen het niet raar zouden vinden als zij van de ene op andere dag een vrouw wilde zijn, dat iedereen het zou begrijpen en niet moeilijk zou doen.  Dat ze naar de wc kon gaan, die paste bij haar gevoel en niet bij haar uiterlijk. De realiteit was vast minder rooskleurig. 

Maak je eigen soort muziek

En haar moeder. Afscheid nemen van je zoon en hem als dochter verwelkomen. Altijd het gevoel hebben dat er iets niet helemaal klopt. Genieten van momenten waarop je zoon straalt en toch een vezel ongeluk voelen. Was het een opluchting, een schok, afschuw, of een overweldigend gevoel van liefde toen hij durfde te zeggen dat hij liever als vrouw door het leven wilde gaan?  Wat is zij trots. Een trotse moeder, genietend van haar stralende kind. Helemaal puur, sterk en zichzelf. Zo’n moeder wens je elk kind dat worstelt met zichzelf en zijn/haar geaardheid. 

Zing je eigen speciale lied

De MINI is een ultieme daad van liefde naar zichzelf. Dit ben ik, kijk maar mensen. Ik ben gelukkig, mooi en ik mag er zijn. Dat mag je zeker! Ik hoorde het nummer ‘Make your own kind of music’ een oud nummer, in een nieuw jasje gestoken. En zij kwam in mijn gedachte, samen met haar moeder. Het moet een enorm fijn gevoel zijn als je mama, een beslissing als deze omarmt. Trots naast je staat en onvoorwaardelijk van je houdt. 

Ik wens alle mannen, vrouwen en kinderen de kracht van deze vrouw en de liefde van haar mama toe. Wie je ook bent, hoe je jezelf ook voelt, jij mag er zijn. Altijd! En is er iemand die je aan het twijfelen maakt, of je wil veranderen. Denk dan aan de MINI met de regenboog op het dak. Kracht zit van binnen, laat het stralen en je verovert harten. Net als zij!


De nieuwste verhalen als eerste in je mailbox?

Schrijf je in en je ontvangt al onze verhalen,  publicaties, nieuws en andere leuke dingen direct in je mailbox. Reactie schrijven

Commentaren: 0