· 

Van manuscript naar je boek in de winkels

Auteur; Ludo Maas

Geweldig! Het is je gelukt, met een beetje hulp van Madame Basile. De tekst is helemaal klaar. Nu gaan we van je manuscript een boek maken. Een boek heeft een opmaak nodig, een omslag, een rugtekst. Als jij je boek via het fonds van Madame Basile uitgeeft, zorgen wij hiervoor. Zo bewaken wij onze unieke toon. Tijdens dit proces overleggen we alles uiteraard nauwgezet met jou. In de loop van de geschiedenis hebben heel wat schrijvers hun boek met een suggestieve foto op de omslag ineens in de winkel zien liggen. Dat zal je bij Madame Basile nooit overkomen. Geef je jouw boek zelf uit, ook dan kunnen we je in deze fase bijstaan.

 

Yes! We gaan je boek verkopen 


Wat voor boek je ook hebt geschreven, en hoe goed het ook is, niets verkoopt zonder promotie. Gelukkig beschikt Madame Basile over een uitgebreid netwerk. Jouw boek wordt door ons PR-team op zoveel mogelijk plekken onder de aandacht gebracht. We zijn actief op social media en weten de bibliotheken en boekwinkels te vinden. Uiteraard verkopen we jouw boek ook online via onze webshop. 

Jouw boek is een cadeautje

Madame Basile verkoopt niet zomaar boeken. We verkopen verhalen met emotie en beleving. Wanneer mensen jouw boek aanschaffen via de website, zullen we ze een perfect pakket sturen. Koopt iemand je boek in de pre-sale, dan kun je jouw boek zelf overhandigen op de release-party!

Op beleving van verhalen zullen we nooit beknibbelen. 

Maak me gek!

Er is meer. Waar de boekenwereld soms wat stoffig kan zijn, is Madame Basile wel bij de tijd. Wij weten alles van Facebook, Instagram, LinkedIn en Google. Onze marketeers helpen je om de doelgroep te vinden die op jouw boek zit te wachten. Door gebruik te maken van technieken uit neuromarketing laten we je doelgroep voelen dat ze jouw boek moeten kopen. Onze brede oriëntatie helpt. Wij houden van disciplines mengen, door onze brede oriëntatie en groot netwerk zijn we instaan om buiten de box te denken. Weg met beperkingen!


Het is pijnlijk om te weten dat het vermarkten van je boek een groot onderdeel is van je succes als auteur. 

  Heather Heart         


Samen bereik je meer!

Het belangrijkste waarover jij dankzij Madame Basile beschikt, is ons schrijfplatform. Onze verhalenvertellers profiteren daardoor van elkaar. En dat is ook precies de bedoeling! Wij tippen onze klanten vergelijkbare boeken, wij bieden combinatiedeals, de crowdfunding van het ene boek, leidt tot meer animo voor het andere. Mensen kunnen lid worden van onze boekenclub, zodat ze verzekerd zijn van onze mooiste uitgaven. Ook jij kan daarbij zitten.BONUSTIP

Bijna iedere stad heeft wel een cultuurprogramma op de lokale radio. Begin hier met het promoten van je boek. Het praten over je boek en jezelf profileren in een kleiner programma is een mooie oefening voor beginnende auteurs. 


Dit kun je zelf doen!

Uiteraard kun je zelf ook genoeg doen om je boek onder de aandacht te brengen. Het codewoord luidt hier: netwerken! Bied alle boekwinkels in jouw omgeving aan om voor te komen lezen uit eigen werk. Deel exemplaren uit aan bekenden en BN'ers. Maak een podcast. Werk samen met een muzikant en treed op. Er bestaat een zee van mogelijkheden. Ook hier staat ons netwerk tot je beschikking!

Benieuwd naar de andere stappen in het proces?

Lees ook de andere artikelen over het uitgeven van een boek bij Madame Basile!

Zo schrijf je jouw boek

Je manuscript is af, en nu?

Je manuscript redigeren

Tijd voor een rebel in de uitgeefwereld


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact

Madame Basile B.V.

Daniël Marotstraat 25

4827GE Breda

marloes@madamebasile.nl

06-10339167

 

KvK: 20157305 

IBAN: NL03 KNAB 0407 8549 75

 

 

 

Auteursrecht

Alle teksten en afbeeldingen op deze website vallen onder het auteursrecht. Dat wil zeggen dat u niks mag kopiëren, vermenigvuldigen of mag gebruiken voor privé of commercieel gebruik zonder de uitdrukkelijke toestemming van Marloes Jacobs. Indien u graag een (deel van een) tekst wilt gebruiken kunt u een licentie aanvragen.