· 

Je manuscript redigeren

Auteur; Ludo Maas

Gefeliciteerd! We gaan je boek uitgeven! Tijdens de kennismaking hebben we samen ontdekt in welke fase jouw boek zich precies bevindt. Je hebt een ready to go- manuscript of er borrelt tijdens de brainstorm ineens een veel beter idee op. Meestal moet er nog flink geschaafd worden aan het oorspronkelijke idee. Je zult de eerste niet zijn, die besluit opnieuw te beginnen. Gelukkig begin je deze keer vanuit ervaring én met hulp!  

Pril begin

Als jouw boek in een pril stadium verkeert en je vastloopt, is het soms fijn om te sparren met gelijkgestemden. Madame Basile biedt naast redacteuren en brainstormsessies ook schrijfcursussen aan. Creative writing is een vak dat je kunt leren. Misschien vindt je tijdens de cursus precies het stukje dat miste in de puzzel van jouw verhaal. 


Manuscript al klaar?

Heb jij jouw boek helemaal af en wil je gaan uitgeven? Ook dan helpen we. Misschien wil je gebruik maken van ons redactieteam? Na een eerste gesprek kun je jouw boek aan ons opsturen ter redigering.

Je boek redigeren

Madame Basile beschikt over redacteurs, die je manuscript voorzien van feedback. Zij zijn jouw professionele vrienden. Stijl, grammatica, spelling, plot, structuur, spanning, alles heeft hun aandacht. In onderling overleg bepalen we welke van onze redacteurs het best bij jou past. Dat begint meestal met het genre. Een poëzieredacteur let op andere dingen dan een kenner van biografieën. De redacteur denkt met je mee, leest nieuwe versies, en stuurt je – met een glimlach – weer terug naar de schrijftafel. Totdat we allemaal tevreden zijn!


Het lukt misschien niet om iedere dag even goed te schrijven, maar een slechte pagina kun je redigeren. Een lege bladzijde niet. 

  Jodi Picoult          


Hoe lever je een manuscript aan?

Bij Madame Basile zien we jouw manuscript graag op onze digitale deurmat verschijnen.

We zijn heel blij met;

  • Manuscrpipten in '.doc-bestand'
  • lettertype Times New Roman
  • lettergrootte 12
  • regelafstand 1,5 


BONUSTIP

Houd altijd jouw hoofddoel in het achterhoofd. Je schrijft om door zoveel mogelijk mensen gelezen te worden. Jouw idee verdient daarom de beste begeleiding.


Van idee naar boek

Wat als je wel een verhaal te vertellen hebt dat iedereen móet horen, maar je hebt geen tijd om het op te schrijven? Madame Basile heeft 'spookschrijvers' in dienst. Dit zijn 'spoken' waarvan je niet hoeft te schrikken. In gesprekssessies luisteren ze naar jouw verhaal en gieten het vervolgens in boekvorm. Uiteindelijk verschijnt het onder jouw naam. Het is ten slotte jóuw verhaal. Beroemde BN'ers gingen je al voor. Of dacht je dat de gemiddelde profvoetballer een boek schrijft?

Benieuwd naar de andere stappen in het proces?

Lees ook de andere artikelen over het uitgeven van een boek bij Madame Basile!

Zo schrijf je jouw boek

Je manuscript is af, en nu?

Tijd voor een rebel in de uitgeefwereld

Van manuscript naar boekwinkel


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact

Madame Basile B.V.

Daniël Marotstraat 25

4827GE Breda

marloes@madamebasile.nl

06-10339167

 

KvK: 20157305 

IBAN: NL03 KNAB 0407 8549 75

 

 

 

Auteursrecht

Alle teksten en afbeeldingen op deze website vallen onder het auteursrecht. Dat wil zeggen dat u niks mag kopiëren, vermenigvuldigen of mag gebruiken voor privé of commercieel gebruik zonder de uitdrukkelijke toestemming van Marloes Jacobs. Indien u graag een (deel van een) tekst wilt gebruiken kunt u een licentie aanvragen.