Verhalen

Je bent veilig papa
Verhalen · 10. september 2021
Soms kijk ik naar hem en wil ik zijn hand pakken, hem knuffelen. Maar ik doe het niet. Ik ga aan tafel zitten, zwijgend. Net als hij. Ver van elkaar vandaan. Hij met zijn demonen, ik met de mijne. Dat is makkelijker. We kunnen beide niet toegeven dat we precies weten hoe de ander zich voelt en laten de woede woekeren.
De droom
Verhalen · 03. augustus 2021
Mijn droom, die ik me levendig voor kan stellen en waar ik ook regelmatig naar op vakantie ga (in mn hoofd). Voor deze ene keer, mag je met me mee.

Stille getuige
Verhalen · 21. juli 2021
Haar zicht is wazig. De pijn van zijn aanval pulseert met iedere hartslag door haar lijf. Buiten adem probeert ze weg te komen. Ze voelt de kracht uit zich wegvloeien. Haar hart bonkt paniekerig tegen haar ribben. Iedere vezel in haar lijf voelt hem weer naderen. Ze hoort zijn hijgende ademhaling dichterbij komen.
Verhalen · 18. juni 2021
Heerlijk rebels niet doen, wat moet. Zelfs er over schrijven doet me plezier!

Verhalen · 21. mei 2021
Mijn reis van depressie en eenzaamheid naar een nieuw begin vol dromen, ambitie en levenslust.
Zeevonk
Verhalen · 14. mei 2021
Op het strand is ook een fotograaf. Het strand en de Noordzee voelen als zijn thuis. Het water boezemt hem angst in, maar met zijn camera durft hij al de geheimen en verhalen die zich op de zeebodem bevinden op te zoeken. Het duikpak en de lens van de camera maken het water veilig genoeg om op onderzoek uit te gaan. De zeevonk kan hij fotograferen vanaf het strand. Een nat pak blijft hem vandaag bespaard.

Verhalen · 09. mei 2021
De schrik slaat om mijn hart. Is dit de dag dat hij besluit dat het avontuur aanlokkelijker is dan het ritme van mijn huishouden? Ik geef hem geen ongelijk. Als ik kon kiezen tussen avontuur en iedere dag hetzelfde ritme, wist ik het ook wel.
Ongelofelijke Koningsdag
Verhalen · 28. april 2021
Het geluid van feestvierders neemt toe, zij voelen het ook. Mensen met kinderen maken zich uit de voeten. Jongeren trekken zich niks aan van het toenemende gezag. Ze trekken nog een blikje uit de koelbox, de muziek gaat nog een beetje harder. Er wordt gesneerd, stoere praat geuit, gefloten, uitgedaagd. Een man loopt voorbij, kijkt en zucht. Hij haalt zijn schouders op, schud zijn hoofd en loopt door.