Uit het hart

Klote Surprise!
Uit het hart · 02. december 2022
Mijn dochter komt thuis en legt met een klap een verfrommeld A4'tje op tafel. Ik trek mijn wenkbrauw op. ‘We moeten surprises maken’ gromt ze. ‘Oh leuk …’ inwendig vloek ik en ik doe mijn best om een hele diepe zucht te onderdrukken. Klotezooi, alsof ik nog niet genoeg te doen heb. Het idee is leuk natuurlijk, maar mijn kind kennende kan ik dat halve ding in elkaar prutsen. ‘Ze moeten volgende week maandag al af zijn, want dan worden ze nog een tijdje tentoongesteld in de gang.’...

Klap op je bek
Uit het hart · 13. september 2022
Twee klappen, een ziekenhuis bezoek, gebroken ego en wijze lessen. Wat een week...

Dopamine Junk
Uit het hart · 13. augustus 2022
Hallo, ik ben Marloes en ik ben verslaafd. Vanonder mijn oogleden kijk ik de kring rond. Veertien paar ogen kijken terug. ‘Hallo Marloes’, het antwoord als gesproken uit één mond galmt na in de ongezellige ruimte. In het onaantrekkelijke tl-licht aan het goedkope systeemplafond in het buurthuis lijkt de huid van deze mensen doorschijnend. Ze kijken me glazig aan.

Ben ik geen professional, maar een prooi voor mannen?
Uit het hart · 02. juni 2022
Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer komt tegenwoordig ongemerkt je huiskamer binnen. Word je als vrouw gezien als een professional of als een stuk vlees?

Moed, moet!
Uit het hart · 26. mei 2022
Angst om te kort te schieten en je schamen om hulp te vragen. Verlammende gedachten van iedere moeder. Ik durf vandaag moedig te zijn en ervoor uit te komen. Jij ook?

Help! Ons huis stort in!
Uit het hart · 17. januari 2022
Als giftige woorden in de fundering sijpelen en puin begint te vallen, dan kraakt het huis van de liefde.

Je bent veilig papa
Uit het hart · 10. september 2021
Soms kijk ik naar hem en wil ik zijn hand pakken, hem knuffelen. Maar ik doe het niet. Ik ga aan tafel zitten, zwijgend. Net als hij. Ver van elkaar vandaan. Hij met zijn demonen, ik met de mijne. Dat is makkelijker. We kunnen beide niet toegeven dat we precies weten hoe de ander zich voelt en laten de woede woekeren.

De droom
Uit het hart · 03. augustus 2021
Mijn droom, die ik me levendig voor kan stellen en waar ik ook regelmatig naar op vakantie ga (in mn hoofd). Voor deze ene keer, mag je met me mee.

Uit het hart · 18. juni 2021
Heerlijk rebels niet doen, wat moet. Zelfs er over schrijven doet me plezier!

Uit het hart · 21. mei 2021
Mijn reis van depressie en eenzaamheid naar een nieuw begin vol dromen, ambitie en levenslust.

Meer weergeven

Contact

Madame Basile B.V.

Daniël Marotstraat 25

4827GE Breda

marloes@madamebasile.nl

06-10339167

 

KvK: 86349422

IBAN: NL35 RABO 0197 8230 68

 

 

 

Auteursrecht

Alle teksten en afbeeldingen op deze website vallen onder het auteursrecht. Dat wil zeggen dat u niks mag kopiëren, vermenigvuldigen of mag gebruiken voor privé of commercieel gebruik zonder de uitdrukkelijke toestemming van Marloes Jacobs. Indien u graag een (deel van een) tekst wilt gebruiken kunt u een licentie aanvragen.