Opdrachten

Corona legt het MKB aan de beademing
Opdrachten · 23. oktober 2020
Zijn mkb-bedrijven in Nederland überhaupt wel klaar voor de (in coronatijd) plotselinge verschuiving naar online? We besloten onderzoek te doen naar online marketing in ondernemersland. Dit zijn de resultaten.
Remarketing kalmeert het reptielenbrein van je klant
Opdrachten · 21. mei 2020
Mensen maken geen bewuste keuzes bij het maken van beslissingen. 95% van al onze beslissingen worden genomen op basis van instincten en emoties. We nemen deze beslissingen dus met ons onderbewustzijn. Of wel met ons reptielenbrein. Online remarketing is een uitermate geschikt middel om het reptielenbrein van je klant aan te spreken en te beïnvloeden.

Het land is reddeloos, de regering radeloos en het volk redeloos
Opdrachten · 23. maart 2020
Hoeveel variaties van houd anderhalve meter afstand, blijf thuis, thuiswerken en we doen het samen, heb jij de afgelopen tijd gezien? Wat velen niet weten is dat in de 17e eeuw marketing al werd ingezet gebaseerd op de publieke opinie. Met deze blog blikken wij terug op het verleden waarin Nederland één van de welvarendste landen ter wereld was en hoe bedrijven toen zijn omgegaan met rampjaar 1672, waarin de overeenkomsten met Covid-19 treffend zijn.
Kritisch denken leer je vooral bij geschiedenis
Opdrachten · 17. juni 2019
Het vak geschiedenis is bij uitstek geschikt voor het aanleren van kritisch denken bij kinderen. Waar anders leer je zo concreet de betrouwbaarheid van bronnen beoordelen? Een cruciale vaardigheid in deze tijden van nepnieuws, zou je zeggen. Dus waarom laten we onze leerlingen dan pas in de bovenbouw structureel oefenen met historische vaardigheden?