Parijs
Gedichten · 02. oktober 2021
Je bent veilig papa
Verhalen · 10. september 2021
Soms kijk ik naar hem en wil ik zijn hand pakken, hem knuffelen. Maar ik doe het niet. Ik ga aan tafel zitten, zwijgend. Net als hij. Ver van elkaar vandaan. Hij met zijn demonen, ik met de mijne. Dat is makkelijker. We kunnen beide niet toegeven dat we precies weten hoe de ander zich voelt en laten de woede woekeren.

De neocortex
Neuromarketing · 21. augustus 2021
Het derde hersengebied dat actief is bij aankopen is de neocortex. Dit gebied zorgt dat we denken. Hier ontstaat je gedachtengang, de zintuigelijke waarnemingen, taal, het abstracte denken, de logica en de creativiteit. Dit gebied van de hersenen analyseert taal. Als iemand zegt; ‘Ik heb een goede aankoop gedaan.’ Dan is het dus dit hersengebied dat actief is. Dit gebied doet het vergelijkend warenonderzoek, maar komt pas als laatste aan de beurt. In slechts 5% van de gevallen komt de...
Het limbische brein
Neuromarketing · 21. augustus 2021
In dit gedeelte van het brein worden onze emoties geregeld. Deze emoties zijn gekoppeld en hebben effect op gevoelens, herinneringen, de waarde die men ergens aan hecht, hoop en dromen voor de toekomst. Goed om te weten is dat dit gedeelte van het brein net als het reptielenbrein geen taal verklaart. Daarom is het vaak ook zo moeilijk om je gevoelens goed onder woorden te brengen. Dit gedeelte van het brein is ook verantwoordelijk voor nieuwe dingen uitproberen. Het houdt van herkenning en is...

Het reptielenbrein
Neuromarketing · 21. augustus 2021
Het brein bestaat uit verschillende lagen die gedurende het bestaan van de mensheid zijn geëvolueerd. We hebben tegenwoordig immers andere vaardigheden en denkpatronen nodig om te kunnen overleven dan in de oertijd. Toch heeft het oudste gedeelte van ons brein nog heel veel invloed op ons gedrag. Dit gedeelte van het brein is verantwoordelijk voor onze overleving. Het regelt onze vitale functies (o.a. hartslag, ademhaling, lichaamstemperatuur en oerinstincten). Dit gedeelte van ons brein is...
De droom
Verhalen · 03. augustus 2021
Mijn droom, die ik me levendig voor kan stellen en waar ik ook regelmatig naar op vakantie ga (in mn hoofd). Voor deze ene keer, mag je met me mee.

Het geheim dat een open deur intrapt
Informatief · 03. augustus 2021
Het geheim dat miljoenen mensen ook kennen en gebruiken, dat mij door mijn depressies heen hielp. Een persoonlijk inkijkje in een van mijn rituelen die me maakt tot wie ik ben, met een korte handleiding zodat jij het ook kan leren.
'T Gouden script presenteert;
We lezen voor · 26. juli 2021
Marloes Jacobs schreef een beeldende tekst die gedetailleerd en observerend de mens van een afstandje beschrijft en uiteindelijk reflecteert op de observator zelf. Deze werd op 24-7-2021 gespeeld in het Chassé theater.

Het geheim van de courtisane dat iedere vrouw zou moeten kennen!
Rebelse vrouwen · 26. juli 2021
Op 2 juli 1869 werd er in Frankrijk een rebels meisje geboren in een vooraanstaande militaire familie. Ze had alle kaarten om een comfortabel leven te leiden. Maar koos voor een leven dat haar gehaat en geliefd maakte. Zij werd de best betaalde vrouw van Frankrijk in haar tijd. Haar levensloop zou vrouwen in de 21ste eeuw moeten inspireren. We kunnen heel veel van haar leren. Maar de meeste van ons kennen haar niet. Tot nu. Ik stel je graag voor aan Liane de Pougy.
Stille getuige
Verhalen · 21. juli 2021
Haar zicht is wazig. De pijn van zijn aanval pulseert met iedere hartslag door haar lijf. Buiten adem probeert ze weg te komen. Ze voelt de kracht uit zich wegvloeien. Haar hart bonkt paniekerig tegen haar ribben. Iedere vezel in haar lijf voelt hem weer naderen. Ze hoort zijn hijgende ademhaling dichterbij komen.

Meer weergeven