Ben ik geen professional, maar een prooi voor mannen?
Persoonlijke verhalen · 02. juni 2022
Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer komt tegenwoordig ongemerkt je huiskamer binnen. Word je als vrouw gezien als een professional of als een stuk vlees?

Moed, moet!
Persoonlijke verhalen · 26. mei 2022
Angst om te kort te schieten en je schamen om hulp te vragen. Verlammende gedachten van iedere moeder. Ik durf vandaag moedig te zijn en ervoor uit te komen. Jij ook?

Zou jij je minderjarige dochter verkopen om je gezin te onderhouden?
Rebelse vrouwen · 09. mei 2022
Je dochter verkopen om in je levensonderhoud te voorzien, is voor veel mensen in Malawi een reële keuze. Theresa Kachindamoto strijd tegen deze vorm van mensenhandel met de kracht van educatie. Lees hier haar hele verhaal.

Hoop is de laatste die sterft, samen met de kraanvogels van Sadako Sasaki
Rebelse vrouwen · 11. maart 2022
Op 25 oktober 1955 overlijdt Sadako Sasaki aan de gevolgen van zwarte regen na de atoombom op Hiroshima. Nu, in 2022 staan we wéér op het punt dat de leiders van de wereld onmenselijke middelen inzetten om hun zin te krijgen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat de legende van de kraanvogel ons gaat helpen om Sadako’s wens te laten uitkomen. Lees hier haar hele verhaal!

Help! Ons huis stort in!
Persoonlijke verhalen · 17. januari 2022
Als giftige woorden in de fundering sijpelen en puin begint te vallen, dan kraakt het huis van de liefde.

De les van Mata Hari aan vrouwen die te maken krijgen met seksueel geweld.
Rebelse vrouwen · 30. december 2021
In 1876 wordt in Leeuwarden Margaretha Geertruida Zelle geboren. Zij groeit uit tot de meest bekende en besproken Nederlandse vrouw ooit. Ze werd ter dood veroordeeld wegens spionage. Maar tot op de dag van vandaag is niet bewezen, dat deze femme fatale mannen betoverde om geheimen prijs te geven. Zij stierf onschuldig en haar naam werd misbruikt om vrouwen een les te leren en mannen te waarschuwen voor losgeslagen vrouwen. Hoe is dat mogelijk? Dit is wat je nog niet wist over Mata Hari.

Op haar knieën gedwongen
You are a Rockstar! · 30. november 2021
Ze gaat dood. Of eigenlijk is ze dat al een beetje. Bij ons afscheid nam ik mezelf voor haar te blijven volgen, maar ik verloor haar uit het oog. Twee jaar gingen voorbij, haar leven brokkelde af en toen zag ik haar terug. Een ode aan mijn lieve collega.

Zij viel over het randje van de wereld, dit is wat jij van haar kan leren.
Rebelse vrouwen · 26. november 2021
Rond 980 wordt er een meisje geboren in IJsland. Zij is 18 jaar oud als ze de Atlantische oceaan over vaart. Zo jong was zij al in staat om haar angsten om te zetten in kansen. Toch denken wij dat de nieuwe wereld is gesticht door Christopher Columbus. Maar zij was het -die 500 jaar voor de ontdekking van de nieuwe wereld- de eerste Europeaan in Noord-Amerika baart. Ik stel je graag voor aan deze onverschrokken ver reizende wereldontdekker. Dit is het verhaal van Gudrid Thorbjarnardóttir.

En de rest · 13. november 2021
Je brein gebruikt drie gedeelten om een aankoop te doen; het reptielenbrein, het limbische brein en de neocortex. Met jouw bedrijfsverhaal wil je het limbische brein aanspreken. Lees even door en je snapt vanzelf waarom.

Zij weigerde op te geven, zijn jouw waarden ook een oorlog waard?
Rebelse vrouwen · 10. november 2021
Op 19 november 1828 wordt er in India een rebels meisje geboren. Als zij pas vier jaar is overlijdt haar moeder. Ze groeit op bij haar vader aan het hof van peshwa Baji Rao II. Of het de afwezigheid is van haar moeder of de vrijheid die ze krijgt van haar vader, zullen we nooit weten. Wel is duidelijk dat deze vrouw een enorme kracht ontwikkelt. Ze sterft tijdens de strijd om onafhankelijkheid en leeft nog steeds door als een legende. Het is tijd dat ook jij kennis maakt met Rani Lakshmibai.

Meer weergeven